0
×

Nema proizvoda u košarici

16 kolovoza, 2021

SAVRŠENA NJEGA DJEČJE STRAŽNJICE

Unatoč redovitom mijenjanju pelena i dalje se susrećete s nadraženom, crvenom i upaljenom kožom na stražnjici i ne znate što učiniti?

U BabyBirdyju smo za vas pripremili savjete koji će nadraženu kožu poslati u prošlost!

Dobro je znati da se koža male djece u prvoj godini života još uvijek razvija pa je izuzetno osjetljiva. Dakle, još je podložnija upalama, iritacijama i drugim kožnim promjenama.

Koje su posebne značajke dječje kože?

  1. Gotovo je 5 puta tanja od kože odraslih, sadrži više vode i manje masti.
  2. Izloženija je bakterijskim i gljivičnim infekcijama jer kožna barijera još nije razvijena.
  3. Vrlo je propusna zbog čega je osjetljivija na štetne utjecaje iz okoline kao i na ubrzani gubitak vode, što dovodi do suhe kože.

Nadraženost se najčešće javlja na području nošenja pelena jer je kombinacija vlažnosti i iritacije pelene često uzrok kožnih problema poput pelenskog dermatitisa, alergijskog i pelenskog osipa.

U isto vrijeme vaša beba postaje neraspoložena i pokazuje svoje nezadovoljstvo na razne načine, poput plača, razdražljivosti ili čak nesanice.


Pravilno mijenjanje pelena

Pelenu je bitno promijeniti najmanje 5 do 7 puta dnevno.

Ako ustanovite da je vaše dijete obavilo nuždu, odmah zamijenite pelenu jer koža nebi trebala duže vrijeme biti u kontaktu s vlagom.

Budite oprezni i pri odabiru pelena. One ne smiju biti previše zategnute jer neće dopustiti da zrak cirkulira i osuši kožu, što će stvoriti dodatnu vlagu i nadražiti kožu. Prilikom prematanja svoje dijete još malo ostavite na zraku kako bi mu koža disala i u potpunosti se osušila.

Preporučuje li se upotreba kreme za stražnjicu?

Krema za stražnjicu definitivno je jedan od proizvoda koji će pomoći u zaštiti i umirivanju nadražene kože vašeg mališana. Osim toga, pomoći će i u liječenju i ublažavanju upala i promjena na koži koje su već prisutne.

Prilikom odabira kreme imajte na umu da je proizvod u izravnom dodiru s kožom mališana koja je još propusnija u prvoj godini pa je bitno da je napravljena od sastojaka koji su ugodni za kožu i koji ju neće dodatno nadražiti.

Prirodna dječja kozmetika svakako je pravi izbor za njegu kožnih problema na stražnjici!

Koja svojstva mora imati dobra krema za stražnjicu?

– vlaži kožu
– štiti od prodora mikroba i visoke vlažnosti
– koža može “disati” nakon nanošenja kreme
– potiče ozdravljenje i ima protuupalno djelovanje
– izrađena je od prirodnih sastojaka koji blagotvorno djeluju na bebinu kožu

BabyBirdy proizvodi nastali su upravo iz brige i ljubavi prema našoj djeci. Stoga su svi sastojci prirodni, pomno odabrani i osmišljeni za potrebe dječje kože.

BabyPanda prirodna krema je jedna od naših najpopularnijih proizvoda. Pravi je stručnjak za njegu dječjih stražnjica kojeg roditelji apsolutno obožavaju.

Jedinstvena mješavina, koja sadrži prirodno ulje lavande, badema, masline i kokosa, smiruje kožu, sprječava crvenilo i iritaciju te održava optimalnu ravnotežu kože. Zbog pomno odabranog sastava dječja krema pogodna je za upotrebu od samog rođenja.

Njega stražnjice s BabyPandom vrlo je jednostavna!

Nanesite malu količinu kreme na suhu kožu na područje prepona i stražnjice svaki put kada promijenite pelene i nježno ju utrljajte. Time će se stvoriti zaštitni sloj koji će nahraniti kožu i istodobno ju zaštititi od vlažne pelene.

NJEGA DJEČJE STRAŽNJICE
Pravilno čiščenje

Osim redovitog prematanja, važno je i svakodnevno čišćenje stražnjice.
Pravilo vrijedi, uvijek sprijeda prema natrag. Upamtite da i nakon čišćenja stražnjicu morate nježno osušiti jer želite izbjeći dodatnu vlagu.

Operite ju mlakom vodom i krpom koja nije previše gruba jer bi mogla oštetiti nježnu i osjetljivu kožu vašeg mališana.
Uvijek pazite da krpe koje koristite za čišćenje bebine kože nisu oprane omekšivačem ili agresivnim deterdžentom jer oni mogu pogoršati upalu na koži ili izazvati alergijsku reakciju.

U usporedbi s drugim dječjim šamponima, naš BabySharky izuzetno je nježan i prikladan čak i za najosjetljiviju dječju kožu.

Mješavina prirodnih sastojaka, koja ne iritira oči, učinkovito uklanja nečistoće te dodatno hrani i njeguje kožu prilikom čišćenja.

Vrijedan ekstrakt zobi i nutrijenti organske aloe vere savršeni su za smirivanje nadražene i upaljene kože. Kokosovo ulje pružit će dodatnu zaštitu za regeneraciju i zaštitu kože.

BabyBirdy, prirodna njega za osjetljivu kožu naših najmilijih. Veganska, dermatološki testirana i ekološki prihvatljiva dječja kozmetika koja oduševljava obitelji!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)