BabyBirdy pravila o privatnosti
U tvrtki BabyBirdy, koja je dostupna na www.baby-birdy.hr, zalažemo se za zaštitu vaše privatnosti, pa se sljedeća politika privatnosti odnosi na obradu svih osobnih podataka. Molimo da ju pažljivo pročitajte kako biste razumjeli na koji način naša web stranica prikuplja, koristi i štiti osobne podatke svakog posjetitelja i korisnika naše web stranice.

Dopuštenje
Korištenjem naših usluga posjetitelj i/ili korisnik web stranice www.baby-birdy.hr izričito pristaje na prikupljanje i upotrebu njegovih osobnih podataka.

Informacije koje prikupljamo možemo koristiti i za svoje interne svrhe, za razvoj, proširenje i poboljšanje naših usluga te za oglašavanje i tržište u skladu s ovim Pravilima o privatnosti.

Iako se trudimo da vas obavještavamo o promjenama ovih Pravila o privatnosti, vi ste jedini odgovorni za redovito preispitivanje svih promjena ovih Pravila. Ovu politiku možemo promijeniti ili revidirati u bilo kojem trenutku prema vlastitom nahođenju, a vi se slažete da se takve promjene odnose na vas.

Definicije
Tvrtka“ REBELLION PRODUCTS d.o.o., Ljubljanska cesta 45, 1241 Kamnik, Slovenija;

„Web stranica“ označava da se web stranica nalazi na www.baby-birdy.hr;

„Korisnik“ označava korisnika web stranice i/ili internetske trgovine, bez obzira na spol;

„Kolačići“ su male tekstualne datoteke koje se instaliraju na tvrdi disk vašeg računala kada posjetite našu web stranicu i omogućuju prikupljanje podataka o vašim aktivnostima na web mjestu i identifikaciju vašeg računala;

“Prikupljanje” označava prikupljanje informacija na zakonit i pošten način u okolnostima u kojima se pojedinac može identificirati;

“Posljedice izričitog pristanka” uključuju činjenicu da prema Zakonu o privatnosti nismo odgovorni i da se prema Zakonu o privatnosti ne možete žaliti ako se vi i primatelj složite da vaše osobne podatke podijelimo s primateljem u inozemstvu, a primatelj u inozemstvu s vašim osobnim podacima postupi na način da prekrši Zakon o privatnosti.

“Odjava” označava izričitu želju pojedinca da ne prima daljnje izravne marketinške poruke;

“Osobni podaci” označava neosjetljive informacije. One uključuju, ali nisu ograničeni na, ime, prezime, e-mail, lozinku i adresu osobe;

“Korištenje”  označava način na koji naša tvrtka postupa s osobnim podacima.

Informacije ili osobni podaci koje možemo prikupiti
REBELLION PRODUCTS d.o.o. poštuje vaše pravo na privatnost i teži najvišoj razini zaštite vaših osobnih podataka. Stoga smo prilikom pružanja svojih usluga putem ove web stranice dužni postupati u skladu sa zakonima i propisima koji definiraju zaštitu osobnih podataka, posebno u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o elektroničkim komunikacijama i Općom uredbom EU o zaštiti podataka .

Svrha ove Izjave o privatnosti je da vas obavijesti o svrhama za koje će se vaši osobni podaci prikupiti i kako će se koristiti te koja su vaša prava u odnosu na podatke koje imamo o vama i kako ćemo ih provesti.
Osnovni podaci za kontakt (ime, prezime, e-mail adresa, telefonski broj);

informacije o korištenju web stranice baby-birdy.hr;

podaci potrebni za ispunjenje ugovornih obveza (stavke nabave, cijene, podaci o računu, način plaćanja, adresa isporuke, vrijeme isporuke, podaci o prigovoru itd.).

Kako koristimo vaše podatke?
Podaci koje prikupljamo koriste se na nekoliko načina, i to:

 • za pružanje, upravljanje i održavanje naše web stranice;
 • za poboljšanje, prilagodbu i proširenje naše web stranice;
 • za razumijevanje i analizu načina na koji možete koristiti našu web stranicu;
 • za razvoj novih proizvoda, usluga i značajki;
 • za komunikaciju s vama, bilo izravno ili putem jednog od naših partnera, uključujući korisničku službu, ažuriranje i ostale podatke koji se odnose na web stranicu te marketinške i promotivne svrhe;
 • za slanje e-maila;
 • za traženje prevaranata i sprečavanje prijevara.

Naše postavke profila također vam omogućuju prilagodbu vaših komunikacijskih postavki. Ako ne želite primati promotivne e-mail poruke od nas, možete se odjaviti slijedeći upute za odjavu u e-mail porukama koje primate. Ako otkažete pretplatu i dalje ćete primati nepromocijske e-mailoporuke o svom računu i našim uslugama.

Nakon ukidanja ili deaktiviranja vaših usluga, vaše podatke možemo pohraniti za potrebe arhiviranja (ali to nismo dužni učiniti).

Zadržavamo pravo, prema vlastitom nahođenju, ukloniti bilo koji sadržaj ili komunikaciju iz bilo kojeg razloga ili bez ikakvog razloga ako smatramo da je takva radnja potrebna (a) za poštivanje zakona i za bilo koji pravni postupak koji nam je uručen radi istrage, sprečavanja ili poduzimanja odgovarajućih radnji zbog sumnje ili stvarne nezakonite radnje; (b) za provođenje ove politike, poduzimanje mjere protiv odgovornosti, istraživanje i zaštitu od bilo kakvih zahtjeva ili navoda trećih strana, za pomoć vladinom provođenju zakona ili zaštiti sigurnosti ili integriteta naše web stranice; ili (c) za zaštitu prava, vlasništva ili osobne sigurnosti stranice, naših korisnika ili drugih.

Osiguravanje točnosti podataka
Poduzimamo razumne sigurnosne mjere kako bismo osigurali cjelovitost, primjerenost, točnost i pravodobnost prikupljenih osobnih podataka. Ipak, točnost ovih podataka u velikoj mjeri ovisi o podacima koje pružate.

Stoga vam preporučujemo da nas obavijestite o pogreškama u vašim osobnim podacima i da nas redovito obavještavate o promjenama vaših osobnih podataka, poput vašeg imena ili adrese.

Kako štitimo vaše podatke
Vrlo smo oprezni prilikom zaštite osobnih podataka. Te podatke nikada ne prosljeđujemo trećim stranama, osim u slučajevima kada s njima imamo pismeni ugovor u kojem se oni također obvezuju da će dobivene osobne podatke obrađivati ​​samo u skladu s uputama BabyBirdyja i da ih ni na koji način neće koristiti niti obrađivati ​​za svoje potrebe. Sklopljenim ugovorom također su dužni zaštititi povjerljivost vaših osobnih podataka.

Korištenjem ove web stranice ili usluge ili davanjem osobnih podataka pristajete na to da s vama možemo elektronički komunicirati o sigurnosnim, privatnim i administrativnim pitanjima vezanim uz vašu upotrebu ove web stranice ili usluge.

Bez obzira na bilo koju drugu odredbu ove politike, možemo zadržati ili otkriti vaše podatke ako smatramo da je potrebno poštivati ​​zakon, propis ili zakonski zahtjev, zaštititi sigurnost pojedinca i spriječiti prijevaru, ukloniti sigurnosne ili tehničke probleme ili zaštititi vaša prava ili imovinu. Međutim, nijedna odredba ove politike nije namijenjena ograničavanju vaših pravnih prigovora ili prigovora na treće strane, uključujući traženje od vlade da otkrije vaše podatke.

Zaštita podataka o djeci

Zaštita privatnosti djece posebno nam je važna. Stoga ne prikupljamo niti ne tražimo osobne podatke osoba mlađih od 18 godina. U tu svrhu također ne dopuštamo registraciju maloljetnika. Ako nam se, unatoč navedenom, dogodi da prikupimo bilo kakav osobni podatak maloljetnika, obvezujemo se da ćemo ga izbrisati što je prije moguće. Ako iz opravdanih razloga vjerujete da se bilo kakav podatak maloljetnika nalazi u našoj bazi podataka, molimo vas da nas odmah obavijestite.

GDPR – Opća uredba o zaštiti podataka
Želimo biti sigurni da ste upoznati sa svim svojim pravima na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima:

 • pravo pristupa – imate pravo zatražiti kopije svojih osobnih podataka. Za ovu uslugu možemo naplatiti malu naknadu;
 • pravo na ispravak – imate nas pravo tražiti da ispravimo sve podatke za koje smatrate da su netočni ili pogrešni;
 • pravo na brisanje – imate pravo zatražiti brisanje svojih osobnih podataka pod određenim uvjetima;
 • pravo na ograničenje obrade – pod određenim uvjetima imate pravo zahtijevati da ograničimo obradu vaših osobnih podataka;
 • pravo na prigovor obradi – pod određenim uvjetima imate pravo prigovora na našu obradu vaših osobnih podataka;
 • pravo na prenosivost podataka – pod određenim uvjetima imate pravo zahtijevati da se prikupljeni podaci prenesu u drugu organizaciju ili izravno vama;
 • ako podnesete bilo koji od gore navedenih zahtjeva, moramo vam odgovoriti u roku od mjesec dana;
 • kontaktirajte nas ukoliko želite ostvariti bilo koje od ovih prava.

Spajanja i preuzimanja
U slučaju spajanja ili pripajanja, zadržavamo pravo prijenosa svih pohranjenih podataka, uključujući osobne podatke, u novoosnovanu jedinicu ili tvrtku. O promjenama smjernica i položaju web stranice bit ćete obaviješteni e-mailom.

Poveznice do web stranica trećih strana
Naša web stranica sadrži poveznice do drugih web stranica. Činjenica da pružamo poveznice na druge web stranice nije potvrda, autorizacija ili prikaz naše veze s tom trećom stranom. Mi nemamo kontrolu nad web stranicama trećih strana. Web stranica na koju vas vodi poveznica može spremiti svoje kolačiće ili druge datoteke na vaše računalo, prikupljati podatke ili od vas tražiti osobne podatke. Ona ima drugačija pravila o načinu korištenja ili otkrivanja osobnih podataka koje joj pružite. Preporučujemo vam da pročitate pravila o privatnosti ili izjave drugih web stranica koje posjećujete.

Mrežna krađa identiteta (phishing) ili lažna e-mail
Ako primite neželjenu e-mail naznakom da smo je mi poslali tražeći osobne podatke (poput broja vaše kreditne kartice, korisničkog imena ili lozinke) ili e-mail u kojoj se od vas traži da kliknete na svoj račun ili druge osobne podatke klikom na “poveznicu zaverifikaciju” “ili potvrdu, ovu je e-poruku vjerojatno poslao netko tko je pokušao neovlašteno doći do vaših podataka, također nazvan “phisher “ili “spoofer”. Takve podatke ne zahtijevamo putem e-maila. Nemojte davati ove podatke niti kliknuti na ponuđenu poveznicu. Ako primite takav e-mail, kontaktirajte nas koristeći podatke za kontakt na web stranici ili putem e-mail adrese.

Pravila o privatnosti trećih strana
BabyBirdy pravila o privatnosti se ne odnose na bilo koje druge oglašivače ili web stranice. Stoga vam savjetujemo da za detaljnije informacije pročitate politike zaštite podataka ovih pružatelja. One mogu sadržavati uobičajene prakse i upute za onemogućavanje nekih opcija.

Kolačiće možete onemogućiti pojedinačnim opcijama preglednika. Detaljnije informacije o upravljanju kolačićima pomoću posebnih web preglednika možete pronaći na pojedinim web stranicama preglednika.

Ovaj popis sadrži Pravila o privatnosti nekih trećih strana koja se mogu koristiti na web stranici Baby-Birdy.hr. Ovaj popis služi samo za referencu i ne mora sadržavati sve smjernice;

Kršenje pravila o privatnosti
Zadržavamo pravo brisanja, deaktiviranja ili blokiranja računa ili brisanja određenog sadržaja s profila ili javne domene na ovoj web stranici ako utvrdimo da navedeni račun ili navedeni sadržaj krše naša pravila o privatnosti. Ljubazno vas molimo da poštujete našu brigu o privatnosti i povjerljivosti drugih. Nadležnost za bilo kakvu povredu ili spor utvrdit će se u skladu s uvjetima korištenja web stranice.

Bez ograničenja
Ne prihvaćamo nikakvu suzdržanost niti bilo kakva ograničenja u pogledu prihvaćanja naše politike privatnosti. Bez iznimke se izričito slažete sa svim uvjetima i odredbama navedenim u ovim pravilima.

Bez sporova
Ova Pravila su dio uvjeta korištenja. Pažljivo smo pregledali bilo kakve nedosljednosti ili suprotnosti ove politike s drugim uvjetima, sporazumima ili smjernicama dostupnim na našoj web stranici. U slučaju spora, kontaktirajte nas za konačnu odluku i objašnjenje.

Kontakt
U slučaju pitanja vezanih za ova Pravila o privatnosti ili o našoj praksi vezanoj za web stranicu, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku putem e-maila info@baby-birdy.hr.