0
×

Nema proizvoda u košarici

PELENSKI OSIP
19 lipnja, 2021

PELENSKI OSIP

Koža mališana se u prvoj godini i dalje razvija pa je izuzetno nježna i osjetljiva te je podložna upalama, iritacijama i drugim promjenama.

Pelenski osip jedan je od najčešćih kožnih problema s kojima se suočavaju bebe. Općenito se mogu nazvati upalom kože ispod pelena jer se najčešće javljaju na području na kojem se nalazi pelena.

U BabyBirdy-ju smo za vas pripremili savjete za njegu kože na kojoj se pojavljuje pelenski osip te kako uz pomoć prirodne kozmetike za bebe spriječiti stvaranje novog.

Kako i zašto se pojavljuje pelenski osip?

Pelenski osip je upala na koži koja se manifestira kao crvene točkice na djetetovoj stražnjici. U težim slučajevima može se proširiti na druge dijelove tijela te čak i uzrokovati povišenu temperaturu i ozbiljnije komplikacije, što zahtijeva posjet pedijatru.

Zbog toga je važno započeti njegu i liječenje osipa već u prvoj, početnoj fazi, sprječavajući razvoj težih oblika.

planicni izpuscaj

Najčešći krivci za njihov nastanak su osjetljiva koža i vlaga, a upravo su na pelenskom području ove dvije pojave najčešće. Koža na pregibu je još tanja i osjetljivija, a pelena uzrokuje dodatno trenje i stvara vlagu jer zadržava mokraću i stolicu vašeg djeteta.

Bez obzira na to koliko kvalitetne pelene imate, one mogu ispuštati vlagu na bebinoj koži, koja je izuzetno osjetljiva. Dakle, kontakt pelene i vlage s kožom može dovesti do stvaranja prvog pelenskog osipa.

Kako ga tretirati?

Pelenski osip nestaje pravilnom njegom četiri ili pet dana nakon prvog izbijanja na koži. Ako se stanje nakon ovog vremena ne popravi, svakako preporučujemo da posjetite i konzultirate svog pedijatra.

Prve mjere njege uključuju gore spomenutu redovitu promjenu pelena, pri čemu je bitno oprati pelensko područje vodom svaki put kada ju promijenite, a zatim dobro osušiti kožu.

Vrlo je bitno paziti da koža na zahvaćenom području „diše“ više puta dnevno, tako da svog mališana barem neko vrijeme u danu ostavite bez pelene.

Kada se pojavi pelenski osip, nanesite prirodnu kremu za bebe kako biste ublažili upalu te kako bi ona djelovala kao prepreka između pelene i osjetljive kože.

Obratite pažnju na odabir prirodnih proizvoda za njegu beba kako oni ne bi dodatno nadražili kožu, već ju zaštitili i umirili.

plenicni izpuscaj

U BabyBirdy-ju smo u tu svrhu razvili prirodnu kozmetiku za bebe koja je namijenjena njezi kože zahvaćene pelenskim osipom. BabyPanda, krema za pelensko područje, sadrži shea maslac, cink, ekstrakt cvijeta nevena i druge pažljivo odabrane sastojke koji smiruju osjetljivu i nadraženu dječju kožu. Ova prirodna krema za bebe štiti i njeguje kožu od pelenskog osipa i iritacija zbog vlage.

S obzirom na to da je napravljena od prirodnih sastojaka, možete ju bezbrižno koristiti na koži svog djeteta od prvog dana života.

Kako spriječiti pelenski osip?

Kao što smo već spomenuli, vrlo je važno da djetetu redovito mijenjate pelene. Pazite da im je stražnjica čista i suha, a prije nego što upotrijebite novu pelenu, preventivno nanesite BabyPanda dječju kremu koja je namijenjena njezi pelenskog područja.

Osjetljiva i suha koža

Kod mališana koji imaju osjetljivu i suhu kožu mogućnost razvoja pelenskog osipa još je veća.

Stoga, kada njegujete takvu kožu, trebali biste biti posebno oprezni pri korištenju neagresivnih proizvoda sa sigurnim sastojcima koji neće dodatno nadražiti kožu vašeg mališana prilikom korištenja.

U ovom slučaju preporučujemo upotrebu našeg prirodnog hranjivog losiona BabyKoala koji sadrži pažljivo odabrane sastojke pogodne za njegu osjetljive kože, poput aloe vere, ekstrakta zobi, hidrolata lavande i shea maslaca. Posebno razvijena formula ubrzava regeneraciju kože te ju njeguje i vlaži.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Select your currency
EUR Euro