Opći uvjeti poslovanja
Posljednje ažuriranje: 16. 11. 2020.

Podaci o tvrtki
REBELLION PRODUCTS d.o.o.
Ljubljanska cesta 45
1241 Kamnik
Matični broj: 8656606000
Porezni broj: SI 17059607
E-mail: info@rebellion-group.ch i info@baby-birdy.si

Dobrodošli na web stranicu www.baby-birdy.hr!

Opći uvjeti web mjesta na kojem se trenutno nalazite sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot-UPB2), preporukama Trgovačko-industrijke komore i međunarodnim kodeksima za e-trgovinu.

Ovi uvjeti korištenja (“uvjeti”, “uvjeti korištenja”) reguliraju vaše korištenje naše web stranice na www.baby-birdy.hr (“usluga”)

Ne možete koristiti ove usluge ako se ne slažete (ili ne možete slijediti) dolje navedene ugovore. Obavijestite na e-poštom na info@baby-birdy.hr kako bismo mogli pronaći drušo rješenje. Ovi se uvjeti primjenjuju na sve posjetitelje, korisnike i druge koji pristupaju usluzi ili je žele koristiti.

Zaštita osobnih podataka
Više o zaštiti osobnih podataka možete pročitati na stranici “Pravila o privatnosti“.

Korištenje kolačića
Više o kolačićima možete pročitati na stranici “Kolačići

Komunikacija
Korištenjem naše usluge možete se pretplatiti na naše vijesti, marketinške ili promotivne materijale i druge informacije koje vam možemo poslati istovremeno. Međutim, možete se odjaviti od primanja nekih ili svih ovih poruka sljedeći vezu za odjavu u primljenoj e-pošti ili poslati e-mail na info@baby-birdy.hr

Trgovina
Kada kupujete proizvod ili usluge dostupne u našoj internetskoj trgovini putem usluge “Trgovina“, morat ćete navesti određene osobne podatke, uključujući broj svoje kreditne ili debitne kartice, valjanost kartice, adresu za naplatu i podatke o opremi.

Izjavljujete i jamčite da: (i) imate zakonsko pravo koristiti bilo koju karticu ili druga sredstva plaćanja u vezi s kupnjom; i (ii) da su podaci koje ste nam pružili istiniti, točni i cjeloviti.

Usluge trećih strana možemo koristiti kako bismo olakšali plaćanje i dovršili kupnju. Predajom svojih podataka dajete nam pravo da ih proslijedimo trećim stranama u skladu s našom politikom privatnosti.

Pridržavamo pravo odbiti ili otkazati našu narudžbu u bilo kojem trenutku iz bilo kojeg od sljedećih razloga: dostupnost proizvoda ili usluge, pogreška u opisu ili cijeni proizvoda ili usluge, pogreška u vašoj narudžbi ili bilo koji drugi razlog.

Zadržavamo pravo odbiti ili otkazati vašu narudžbu ako postoji sumnjam u prijevaru ili neovlaštenu ili nezakonitu transkaciju.

Cijene
Sve cijene u internetskoj trgovini baby-birdy.hr navedene su u HRK i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV).

Način plaćanja
U internetskoj trgovini www.baby-birdy.hr omogućavamo sljedeće vrste plaćanja:

  • kreditnom karticom (Mastercard i Visa – prilikom odabira načina plaćanja kreditnom karticom u navedena polja trebat ćete unijeti podatke o kreditnoj kartici) ;
  • PayPal (nakon što izvršite narudžbu, bit ćete preusmjereni na web mjesto PayPala-a gdje čete izvršiti kupnju putem svog PayPal profila);
  • uz plačanje predračunom;
  • nakon preuzimanja (dogovorite plaćanje po isporuci paketa).

Dostava
Dostava je besplatna u internetskoj trgovini www.baby-birdy.hr, bez obzira na iznos kupnje, a naručenu robu isporučuje vam Hrvatska pošta.

Povratak robe i nabavna cijena – odustajanje od ugovora
Kupac može vratiti kupljenu robu u roku od 14 dana u naše skladište REBELLION PRODUCTS d.o.o., na adresi Ljubljanska cesta 45 u Kamniku, ili nas obavijestiti o ovoj želji e-mailom (info@baby-birdy.hr) bez potrebe da navodi razlog svoje odluke. Vraćeni proizvodi moraju biti neoštećeni i u originalnom pakiranju. Potrošač je odgovoran za smanjenje vrijednosti robe ako je smanjenje vrijednosti rezultat ponašanja koje nije nužno neophodno za utvrđivanje prirode, karakteristika i funkcioniranja robe. Također je potrebno priložiti kopiju računa. Povrati po ugovoru vrše se u roku od 14 dana od prvobitne kupnje prema ugovoru. Kupac (potrošač) u vezi s odustajanjem od ugovora pokriva samo troškove povrata robe. Ako je pored narudžbe kupac primio i poklon, mora ga vratiti i prilikom odustajanja od ugovora, pod istim uvjetima kao i ostatak robe.

Sadržaj
Sadržaj pronađen na ovoj web stranici vlasništvo je REBELLION PRODUCTS d.o.o. Ovaj sadržaj se ne smije distribuirati, mijenjati, preuzimati, ponovno koristiti, preuzimati s web stranice, rekonfigurirati, kopirati ili u potpunosti ili djelomično reproducirati bez našeg izričitog prethodnog pismenog pristanka u komercijalne svrhe ili u osobnu korist.

Natjecanja, nagradne igre i promocije

Svi natječaji, nagradne igre ili druge promocije dostupne putem usluge podliježu pravilima odvojenim od ovih Uvjeta korištenja. Ako sudjelujete u promocijama, pročitajte primjenjiva pravila te promocije i naša pravila o privatnosti. Ako su pravila pojedinačne promocije u suprotnosti s ovim uvjetima, primjenjuju se pravila povezane promocije.

Zabrana uporabe
Uslugu možete koristiti samo u zakonite svrhe i u skladu s Uvjetima. Slažete se da nećete koristitiuslugu :

0.1. u svrhe koje krše mjerodavno nacionalno ili međunarodno pravo ili propis;

0.2. u svrhu iskorištavanja, nanošenja štete ili pokušaja iskorištavanja ili na bilo koji način oštećenja maloljetnika izlaganjem neprimjerenom sadržaju ili na drugi način;

0.3. u svrhu prosljeđivanja ili kupnje otpreme reklamnog ili promotivnog materijala, uključujući “neželjenu poštu” i “lančanu poštu” ili druge slične zahtjeve;

0.4. u svrhu lažnog predstavljanja ili pokušaja predstavljanja kao poduzetnika zaposlenog u tom poduzeću, kao drugog korisnika i kao druga fizička pravna osoba;

0.5. u svrhe koje krše prava drugih ili su na bilo koji način ilegalne, izložene prijetnjama, prijevarne ili štetne ili povezane s bilo kojom nezakonito lažnom ili štetnom svrhom ili aktivnošću;

0.6. u svrhu sudjelovanja u bilo kojoj drugoj aktivnosti koja ograničava ili ometa upotrebu ili korist usluge od strane bilo koje druge osobe koja može, ako utvrdimo, naštetiti ili uvrijediti tvrtku ili korisnike usluge ili izložiti odgovornost.

Osim toga, slažete se da nećete:

0.1. koristiti uslugu na način koji može onemogućiti, preopteretiti, oštetiti uslugu ili oštetiti ili ometati upotrebu bilo koje druge strane, uključujući njihovu sposobnost obavljanja aktivnosti u stvarnom vremenu putem usluge;

0.2. koristiti robote, paukove ili bilo koji drugi automatizirani uređaj, postupak ili sredstvo za pristup usluzi u bilo koju svrhu, uključujući nadzor ili kopiranje materijala iz usluge;

0.3. koristiti ručne postupke za kontrolu ili kopiranje materijala iz usluge ili u bilo koju drugu neovlaštenu svrhu bez našeg prethodnog pismenog pristanka;

0.4. koristiti uređaje ili zadatke koji ometaju ispravan rad usluge;.

0.5. donijeti viruse, trojanske konje ili bilo koje druge elemente koji su opasni ili tehnološki štetni;

0.6. pokušati dobiti neovlašteni pristup dijelovima usluga, poslužitelju na kojem je usluga pohranjena ili poslužitelju, računalu ili bazi podataka pridruženim usluzi kako bi ih ometao, oštetio ili prekinuo;

0.7. izvršavati servisne napade uskraćivanjem usluge ili distribuiranim napadom uskraćivanja usluge;

0.8. poduzeti mjere koje bi mogle naštetiti ili narušiti procjenu vrijednosti poduzeća;

0.9. pokušaj ometanja ispravnog funkcioniranja usluge na bilo koji drugi način.

Analitika i analiza
Za praćenje i analizu upotrebe naše usluge možemo koristiti neovisne pružatelje usluga.

Maloljetnicima je upotreba zabranjena.
Pristup i korištenje usluga naše web stranice namijenjeno je samo osobama starijim od osamnaest (18) godina. Pristupanjem ili korištenjeme usluge jamčite i izjavljujete da imate najmanje osamnaest (18) godina i da imate puna ovlaštenja, pravo i sposobnost za sklapanje ovog ugovora i poštivanje svih uvjeta poslovanja i korištenja. Ako niste punoljetni, ne smijete pristupiti niti koristiti uslugu.

Računi
Kada napravite račun kod nas, jamčite da ste stariji od 18 godina i da su podaci koje nam pružate točni, cjeloviti i ažurirani. Netočni, nepotpni ili zastarjeli podaci mogu rezultirati trenutnim ukidanjem vašeg računa.

Odgovorni ste za zaštitu povjerljivosti vašeg računa i lozinke, uključujući ograničeni pristup računalu i/ili računu. Slažete se da ćete biti odgovorni za aktivnosti vašeg računa. Morate nas obavijestiti čim otkrijete sigurnosnu povredu ili neovlašteno korištenje vašeg računa.

Zabranjeno je koristiti ime druge fizičke ili pravne osobe i ime ili zaštitni znak koji se ne mogu legalno koristiti bez odgovarajućeg dopuštenja. Također ne biste trebali koristiti uvredljivo, vulgarno ili opsceno korisničko ime.

Zadržavamo pravo, prema vlastitom nahođenju, odbiti uslugu, ukinuti račune, ukloniti ili urediti sadržaj ili otkazati narudžbe.

Intelektualno vlasništvo
Usluga i njezin izvorni sadržaj (osim korisničkog sadržaja), značajke i funkcionalnost jesu i ostat će jedino vlasništvo tvrtke kojom upravljaju BabyBirdy i njezini davatelji licenca. Usluga je zaštićena autorskim pravima, zaštitnim znakovima i drugim zakonima domaćih i stranih zemalja. Ne smijemo koristiti svoje zaštitne znakove u vezi s bilo kojim proizvodom ili uslugm bez prethodnog pismenog pristanka BabyBirdyja.

Pravilnik o autorskim pravima
Poštujemo prava intelektualnog vlasništva drugih. Naše je načelo odgovoriti na bilo koji zahtjev ako bilo koji sadržaj objavljen na usluzi krši autorska prava ili druga prava intelektualnog vlasništva (“kršenje prava”) bilo koje osobe ili entiteta.

Ako ste vlasnik autorskih prava ili ste ovlašteni posjedovati autorska prava i smatrate da je autorsko djelo kopirano na način koji predstavlja kršenje autorskih prava pošaljite svoj zahtjev na info@baby-birdy.hr s naslovom “Kršenje autorskih prava” i priložite detaljan opis navodnog kršenja prava vašem zahtjevu, kao što je opisano u nastavku pod “Obavijest DMCA i postupak za zahtjeve za kršenje autorskih prava”.

Odgovorni ste za štetu (uključujući troškove i odvjetničke troškove) zbog lažnog predstavljanja ili kršenja bilo kojeg sadržaja pronađenog u vašoj usluzi i/ili zbog vaših autorskih prava.

DMCA obavijest i postupak za zahtjeve za kršenje autorskih prava
Prema Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima možete poslati obavijest tako da službeniku za autorska prava u pisanom obliku pružite sljedeće podatke:

0.1. elektronički ili fizički potpis osobe ovlaštene za djelovanje u ime nositelja autorskih prava;

0.2. opis djela zaštićenog autorskim pravima za koji tvrdite da je prekršen, uključujući URL (tj. adresu web stranice) mjesta na kojem se nalazi zaštićeno djelo, ili kopiju djela zaštićenog autorskim pravima;

0.3. identificiranje URL-a ili drugog odrđenog mjesta usluge na kojem se nalazi materijal za koji smatrate da je prekršen;

0.4. svoju adresu, telefonski broj i e-mail;

0.5. izjava za koju pretpostavljate da dotična uporaba nije odobrena od strane vlasnika autorskih prava, njegovog zastupnika ili zakona;

0.6. vaše izjave da su gornji podaci u vašoj obavijesti točni i da ste vlasnik autorskih prava ili ste ovlašteni djelovati u ime vlasnika autorskih prava.

Možete kontaktirati našeg predstavnika za zaštitu autorskih prava putem e-maila na info@baby-birdy.hr.

Izvještavanje o pogreškama i povratne informacije
Informacije i povratne informacije o pogreškama, prijedloge za poboljšanja, ideje, probleme, prigovore i druge probleme povezane s našom uslugom (“povratne informacije”) možete nam poslati izravno na info@baby-birdy.hr ili putem web stranica i alata trećih strana i osoba. Prihvaćate i slažete se da: (I) u povratne informacije ne smijete uključiti nikakva stečena ili ostvarena prava intelektualnog vlasništva ili bilo koja druga prava, vlasništvo ili interes; (II) tvrtka može imati razvojne ideje slične povratnim informacijama; (III) povratne informacije ne smiju sadržavati povjerljive ili zaštićene podatke koji pripadaju vama ili bilo kojoj trećoj strani; i (IV) tvrka nema obvezu štititi povjerljivost povratnih informacija. U slučaju da prijenos vlasništva nad povratnim informacijama nije moguć zbog mjerodavnog obveznog zakona, dodijelite tvrtki i njenim povezanim društvima ekskluzivno, prenosivo, neopozivo, besplatno, podlicencirano, neograničeno i trajno pravo na korištenje povratne informacije (uključujući kopiranje, izmjenu, stvaranje djela, objavljivanje, distribuciju i marketing) na bilo koji način i u bilo koju svrhu.

Veze do drugih web stranica
Naša usluga može sadržavati veze do web stranica ili usluga trećih strana koje nisu u vlasništvu ili pod nadzorom BabyBirdyja.

Tvrtka kojom upravlja BabyBirdy nema kontrolu i nije odgovorna za sadržaj, politike privatnosti ili prakse web stranica ili usluga trećih strana. Ne garantiramo ponude ovih tvrtki/osoba ili njihovih web stranica.

Primjerice, opisani uvjeti korištenja stvoreni su s besplatnom internetskom aplikacijom PolicyMaker.io za stvaranje visokokvalitetnih pravih dokumenata koje je neovisna treća strana prevela na njemački jezik. Generator općih uvjeta i odrebi PolicyMaker-a jednostavan je i besplatan alat za stvaranje izvrsnih općih uvjeta za web stranice, blogove, internetske trgovine ili programe.

Prihvaćate i suglasni ste da tvrtka nije izravno ili neizravno odgovorna za bilo kakvu štetu ili gubitak koji proizlaze iz ili su u vezi s upotrebom takvog sadržaja, takve robe ili usluga dostupnih na takvim web stranicama ili putem usluga trećih strana. Prihvaćate i suglasni ste da tvrtka nije izravno ili neizravno odgovorna za bilo kakvu štetu ili gubitak koji proizlazi iz ili je u vezi s upotrebom takvog sadržaja, takve robe ili usluga dostupnih na takvim web stranicama ili putem usluga trećih strana.

Preporučujemo vam da pročitate Uvjete korištenja i Politiku privatnosti web lokacija ili usluga trećih strana koje posjećujete.

Izjava o jamstvu
Tvrtke nude usluge na način “as is” i “as available” (“takve kakve jesu” i “dostupne”). Tvrtka ne daje nikakve izjave ili jamstva bilo koje vrste, izričite ili podrazumijevane, u pogledu rada svojih usluga ili informacija, sadržaja ili materijala koji se u njima nalaze. Izričito pristajete na korištenje ovih usluga, sadržaja ili predmeta koje primate od nas na vlastiti rizik.

Niti tvrtka niti bilo koja osoba povezana s tvrtkom ne daje nikakva jamstva ili izjave u pogledu cjelovitosti, sigurnosti, pouzdanosti, kvalitete, točnosti ili dostupnosti Usluga. Bez ograničavanja gore navedenog, niti tvrtka niti bilo koja osoba povezana s tvrtkom ne daje nikakva jamstva ili jamstva da će usluge, njihov sadržaj ili bilo koje usluge ili predmeti izvedeni iz usluga biti točni, pouzdani, bez grešaka prema uslugama ili poslužitelju ili bez drugih štetnih komponenata ili da usluge ili bilo koje usluge ili predmeti dobiveni putem usluga na drugi način zadovoljavaju vaše potrebe ili očekivanja.

To se ne odnosi na bilo koja jamstva koja se ne mogu isključiti ili ograničiti primjenjivim zakonom.

Društvo se ovim odriče bilo kakvih jamstava, bilo izričitih ili impliciranih, predviđenih zakonom ili na neki drugi način, uključujući, ali ne ograničavajući se na, jamstva prodajnosti, prikladnosti za određenu svrhu i neprikladnosti za određenu svrhu.

Ograničenje odgovornosti
Ako to nije zakonom zabranjeno, odgovarat ćete nama i našoj upravi, direktorima, zaposlenicima i agentima za bilo koju neizravnu, kaznenu, posebnu, slučajnu ili posljedičnu štetu, neovisno o tome kada se dogodi (uključujući pravne troškove i sve povezane sudske troškove u arbitražnom postupku ili bilo koji sudski ili žalbeni postupak, bilo da je pokrenut pravni postupak ili arbitražni postupak), bilo u kontekstu ugovorne radnje, nemara ili drugog nezakonitog postupka ili u vezi s ovim ugovorom, uključujući, ali ne ograničavajući se na zahtjeve za osobnu ozljedu ili imovinska šteta koja proizlazi iz ovog Ugovora, kao i moguća kršenja saveznih, državnih ili lokalnih zakona, zakona, pravila ili propisa, čak i ako se Društvo prethodno pozvalo na takvu moguću štetu. Odgovornost tvrtke u slučaju odgovornosti ograničena je na iznos plaćen za proizvode i / ili usluge, osim ako je to zabranjeno zakonom i ni u kojem slučaju neće nastati posljedična ili kaznena šteta. Neke zemlje ne dopuštaju izuzeće ili ograničenje kaznene, slučajne ili posljedične štete pa se prethodno ograničenje ili izuzeće možda neće odnositi na vas.

Zaključak
Možemo odmah ukinuti ili suspendirati vaš račun i onemogućiti pristup Usluzi bez prethodne najave ili jamstva, prema vlastitom nahođenju, bez ikakvog razloga i bez ograničenja, uključujući, ali ne ograničavajući se na, kršenje uvjeta.

Ako želite otkazati svoj račun, jednostavno možete prestati koristiti uslugu.

Sve uredbe uvjeta i odredbi, koje bi po svojoj prirodi treable preživjeti raskid, preživjet će raskid, uključujući, ali ne ograničavajući se na vlasničke odredbe, izuzeća od jamstva, odštetu i ograničenja odgovornosti.

Mjerodavno pravo
Ti su uvjeti regulirani i tumačeni u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka koji se odnosi na sporazume bez obzira na kolizijske odredbe.

U slučaju da se prava ili odredbe ovih Uvjeta ne izvrše, neće se opozvati. U slučaju da sud proglasi bilo koju odredbu nevaljanom ili neprovedivom, preostale odredbe ovih uvjeta ostaju na snazi. Ovi uvjeti predstavljaju cjelokupni sporazum između nas u vezi s našom uslugom i zamjenjuju sve prethodne dogovore koje smo imali u vezi s našom uslugom.

Promjene u uslugama
Zadržavamo pravo povući ili promijeniti našu uslugu i sve usluge ili materijale koje nudimo putem usluge, prema vlastitom nahođenju i bez prethodne najave. Nismo odgovorni ako iz bilo kojeg razloga usluga nije dostupna u cijelosti ili djelomično u bilo koje vrijeme ili u bilo kojem vremenskom razdoblju. Povremeno korisnicima možemo ograničiti pristup nekim ili svim uslugama, uključujući registrirane korisnike.

Promjene u uvjetima
Uvjete možemo promijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenih Uvjeta na ovoj web stranici. Vaša je odgovornost redovito pregledavati ove uvjete.

Vaše daljnje korištenje platforme nakon objavljivanja izmijenjenih Uvjeta znači da ih prihvaćate i pristajete na promjene. Očekuje se da ćete redovito provjeravati ovu stranicu kako biste bili informirani o svim promjenama jer će one za vas biti obvezujuće.

Nastavkom korištenja ili pristupa našim uslugama nakon stupanja na snagu izmijenjenih uvjeta, izražavate svoj pristanak na njih i pristajete prihvatiti nove uvjete. Ako se ne slažete s novim uvjetima, više niste ovlašteni za upotrebu usluge.

Klauzula o odricanju i salvatorna klauzula
Nijedno odricanje od bilo kojeg uvjeta navedenog u Uvjetima od strane društva neće predstavljati daljnje odricanje od tog stanja ili odricanje od bilo kojeg drugog uvjeta ili mogućeg propusta tvrtke da ostvari bilo koje pravo ili odredbu u skladu s Uvjetima. To ne znači odricanje od ovog prava ili odredbe.

Ako bilo koju odredbu Uvjeta iz bilo kojeg razloga bilo koji sud ili drugi nadležni sud smatra nevaljanom, nezakonitom ili neprovedivom, ta će se odredba izbrisati ili svesti na najmanju moguću mjeru tako da preostale odredbe Uvjeta i dalje postoje u punoj snazi.

Potvrda uvjeta poslovanja
Korištenjem usluga ili drugih usluga koje nudimo potvrđujete da ste pročitali te da se slažete i pridržavate ovih uvjeta korištenja.

Kontakt
Molimo vas da pošaljete svoje povratne informacije, komentare i zahtjeve za tehničku podršku e-mailom na: info@baby-birdy.hr.