0
×

Nema proizvoda u košarici

13 svibnja, 2021

NIKAKO NA SUNCE BEZ ZAŠTITE

Bliže se duži i topliji dani tijekom kojih možete više vremena provoditi vani sa svojim mališanima u zabavnim igrama pod suncem.

Sigurno stalno slušate o zaštiti od SPF-a  te o važnosti sprječavanja oštećenja stanica kože. Iako se prijašnjih godina smatralo da je sunce zdravo za vašu malu djecu, sada je mišljenje struke da je prekomjerno izlaganje UV zrakama štetno za i odrasle i za malu djecu. Stoga uvijek koristite odgovarajuću SPF zaštitu dok boravite na zelenim površinama.

Kako odabrati pravu UV zaštitu?

Na tržištu postoje kreme za sunčanje s prirodnim ili kemijskim UV filterima. Potonje se posebno ne preporučuje za djecu mlađu od 6 mjeseci jer kreme za sunčanje s kemijskim UV filterima sadrže kemikalije koje se upijaju u kožu i tamo apsorbiraju UV zrake. To može nadražiti kožu vašeg mališana te čak izazvati i kožni dermatitis. Zato preporučujemo odabir krema s prirodno-mineralnim filterima. One ostaju na površini kože i odbijaju UV zrake. Kao rezultat, puno su ugodnije za kožu i prikladnije za zaštitu osjetljive dječje kože.

Kako najbolje zaštititi djecu od sunca?

Osnovno pravilo kaže da je izrazito bitno izravno izlaganje suncu između 11 i 16 sati. Tada je sunce najjače pa na koži mogu nastati najveća oštećenja. Tijekom igranja na suncu koža mora biti prekrivena SPF zaštitom, a preporučuje se korištenje i fizičke zaštite. Odjeća napravljena od laganih materijala svakako će spriječiti da vaš mališan izgori. Također, ne zaboravite šešir koji će dodatno zaštititi bebino lice i glavu.

Koliko zaštitnog sredstva treba primijeniti?

Kako bi SPF krema uistinu nudila pravu zaštitu, važno ju je na kožu nanijeti u dovoljnoj količini. Ovdje je pravilo univerzalno, kako za odrasle, tako i za djecu. Potrebno je nanijeti otprilike 2 mg kreme za sunčanje po kvadratnom centimetru kože. Zaštitu uvijek nanosite barem pola sata prije izlaganja suncu i obnavljajte je svaka dva sata.

Što učiniti kasnije?

Bez obzira na to što je koža vašeg mališana imala SPF zaštitu, zbog vrućine i znojenja se brže isušuje. Stoga mu nakon cijelodnevne igre na svježem zraku priuštite nježnu kupku koja će ukloniti zaštitu od sunca s kože. Za što ugodniju kupku koristite BabySharky koji je vrlo nježan na osjetljivoj dječjoj koži, ali istodobno učinkovito uklanja sve nečistoće.

Nakon kupke hidratizirajte kožu našim BabyKoala losionom koji njeguje i održava njezinu zaštitnu funkciju.