0
×

Nema proizvoda u košarici

NJEGA KOD UBODA OD KOMARACA
17 lipnja, 2021

NJEGA KOD UBODA OD KOMARACA

Toplije vrijeme i ljepši dani definitivno znače jedno – ljeto je stiglo!

Sada napokon sa svojom djecom možete više vremena provoditi u prirodi.

Uz svu zabavu, ljetni mjeseci donose i neke neugodnosti, uključujući ubode komaraca. Njihovi ubodi uzrokuju upalu kože popraćenu svrbežom pa vašoj djeci mogu biti vrlo neugodni i dosadni.

Između mnogo načina na koje možete svoje dijete zaštititi od uboda komaraca BabyBirdy je za vas odabrao one koji su prikladni i sigurni za zaštitu vaših mališana i njihove osjetljive kože.

Zaštitna odjeća

Ako ćete slobodno vrijeme provoditi na otvorenom, imajte na umu da se tu nalazi većina komaraca, posebno u područjima blizu slatke vode, poput jezera, rijeka ili potoka.

Odaberite laganu odjeću od lana ili pamuka koja će prekriti što veći dio djetetovog tijela, a pritom neće biti predebela. S obzirom na to da insekte još više privlače živopisni i šareni uzorci, birajte odjeću nježnih i neutralnih boja.

pomoc pri pikih komarjev
Pazite s mirisima

Pokazalo se da komarce još više privlače mirisi poput parfema i lakova za kosu. Naravno, obično ih ne upotrebljavate na najmlađima, ali često su u neposrednoj blizini odraslih pa brzo mogu postati mamac za leteće smetnje.

Otjerajte ih pomoću esencijalnih ulja

Esencijalna ulja su jedna od najučinkovitijih prirodnih tvari kojima možete odbiti komarce.

Repelenti koje dobivate u drogerijama često su puni plastike i sastojaka koji nadražuju osjetljivu bebinu kožu i njihov dišni sustav.

Stoga preporučujemo da, u slučaju da se odlučite koristiti repelent, upotrijebite prirodnu kozmetiku za bebe koja je namijenjena odbijanju komaraca i zaštitit od njihovih uboda.

Umjesto repelenata možete koristiti i esencijalna ulja čiji mirisi odbijaju insekte. Eterično ulje lavande je najučinkovitije, ali morate biti vrlo oprezni kada ga koristite.

Za bebe mlađe od 6 mjeseci ne preporučuju se čista esencijalna ulja jer njihova koncentracija može biti previsoka, stoga koristite hidrolate koji također imaju lijep miris, ali su sigurniji za upotrebu. Međutim, nakon 6 mjeseci možete početi koristiti neka esencijalna ulja. Ovdje treba imati na umu da čista esencijalna ulja nisu prikladna za upotrebu kod djece.

Uvijek ga treba razrijediti u bazi, poput ulja ili kreme, a zatim nanijeti na kožu. Vrlo je važno da nikada ne upotrebljavate esencijalna ulja izravno na koži ili da ih djeci ne dajete oralnim putem.

pik komarja

Miješanje esencijalnih ulja ponekad može biti prilično dugotrajno, stoga preporučujemo upotrebu našeg BabyKoala hidratantnog dječjeg losiona koji sadrži hidrolat lavande. Tako će, kada se nanese, nahraniti i navlažiti kožu i odbiti dosadne komarce, jer će im inače nježan i ugodan miris lavande izuzetno smrdjeti.

Kako se brinuti za kožu nakon uboda?

Nakon uboda komarca na koži, javlja se mala upalna reakcija, često popraćena svrbežom.

Bitno je, što je brže moguće, pobrinuti se za zahvaćeno područje odabirom prave dječje kozmetike i prirodnih dječjih proizvoda. To će spriječiti pogoršanje stanja i brže ukloniti svrbež.

Za njegu preporučujemo BabyCroco, našu prirodnu kremu za bebe, koja je izvrstan pomagač u njezi nadražene kože koja srbi. Uz pomoć cinkovog oksida, jednog od sastojaka kreme, upala će se brže povući, a s njom i svrbež.

Nanesite dječju kremu BabyCroco nekoliko puta dnevno na ubode komaraca i nakon samo nekoliko dana pažljive njege oni će u potpunosti nestati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Select your currency
EUR Euro