Naša misija

Ponekad je manje više – to se posebno odnosi na njegu kože naše djece

Kada po prvi put postanete roditelj u moru dječjih proizvoda će vam biti vrlo teško odlučiti koji su proizvodi prikladni za njegu kože vašeg djeteta. Mi smo ovdje da vam pomognemo. Pravilnim izborom proizvoda možete djetetu ponuditi savršenu njegu i uljepšati početke djetetu i sebi.

Iskrena ljubav

BabyBirdy smo stvorili s istinskom ljubavlju prema našoj djeci i prirodnim sastojcima. Također smo zaposleni roditelji i predani svom poslu, strastveni smo i kreativni. Upravo zbog naše predanosti i istraživačkog duha, neprestano poboljšavamo svoje proizvode i slijedimo trendove.

Visokokvalitetne formule

Dječja koža je tanka, osjetljiva i slabo otporna na utjecaje okoline. S ovim na umu razvili smo formule koje pročišćavaju, njeguju i pomažu kod upala. Formule su posebno osmišljene za ublažavanje crvenila i svrbeža te promicanje regeneracije kože. Naši prirodni biljni ekstrakti i biljna ulja štite i njeguju nježnu dječju kožu i utječu na njihovu dobrobit.

BabyBirdy za njegu kože vaše bebe

Bez grižnje savjesti

Možete računati na nas

Svakodnevni život s djecom velika je avantura. Uživajte u čarobnim trenucima popraćenim prljavim rukama i ustima te mrljama od trave i blata. Dopustite našim mališanima da otkrivaju svijet na svoj način.

BabyBirdy proizvodi će se pobrinut za higijenu i njegu. Nježni su, sigurni i bez štetnih tvari, jer su sigurnost i dobrobit djece roditeljima na prvom mjestu.

Razvijeno u Švicarskoj

Izrađeno s ljubavlju u EU.


Dermatološki testirano

Svi proizvodi su dermatološki testirani i certificirani.


Prirodni izvor

Pažljiv odabir prirodnih i slijedivih sastojaka.


0% zagađenja

Proizvodi ne sadrže silikone, PEG, mineralna ulja ili kemijske boje.


Zbog našeg okoliša

Vodimo brigu o okolišu i svojim proizvodima te stalno poboljšavamo ambalažu.


Proizvodi nisu testirani na životinjama

Nikada nismo i nikada nećemo svoje proizvode testirati na životinjama.

0% parabena, silikona, PEG-a, mineralnih ulja, sulfata ili kemijskih boja

Labirint sastojaka
u njezi beba

Hormonalno aktivne tvari, bojila koja izazivaju alergije, umjetni vitamini, kancerogeni konzervansi – i proizvodi za njegu beba i male djece mogu sadržavati štetne tvari koje mogu dovesti do ozbiljnih i kroničnih bolesti.

Zašto su upravo najmlađi najugroženiji?

Nježna koža beba, kao vanjska barijera, do pet puta je tanja od kože odraslih, a i njena stanična struktura nije jednako čvrsta. Zbog toga svaka tvar koja se nanosi na gornji sloj kože izravno dopire do vezivnog tkiva koje se nalazi ispod kože, odakle prodire u još uvijek nezreli organizam, to jest, u organe i u njima se taloži. Time se mogu blokirati važne prirodne funkcije i fiziološki metabolički procesi, čime se ometa zdrav razvoj djece. Moguće posljedice uključuju: alergije, astmu, kroničnu podložnost infekcijama, hormonalne poremećaje, bolesti karcinoma, poremećaje rasta, oštećenja živaca, iritacije kože i bolesti poput neurodermatitisa.

Isplati se kritički sagledati sastojke.

Od 1997. godine proizvođači proizvoda za njegu u Švicarskoj i EU svoj sadržaj moraju navesti prema “Međunarodnoj nomenklaturi kozmetičkih sastojaka” (INCI). Cilj ovoga je stvoriti transparentnost i pomoći potrošačima u donošenju odluka u kupovini. Međutim, ako pažljivije pogledate sastav proizvoda, naletjet ćete na brojne pojmove i kemijske nazive, koji uglavnom zvuče neobično i koje nije uvijek lako razumjeti. Što se krije iza njih? Koje su tvari bezopasne, a koje su opasne po zdravlje? Za vašu orijentaciju sastavili smo mali pregled s najvažnijim kategorijama i sastojcima:

Svjesno ne koristimo sljedeće sastojke:

mineralna ulja

Mineralna ulja dobivaju se iz nafte i zamjenjuju visokokvalitetna biljna ulja. Na koži stvaraju film, koji možda stvara osjećaj podatnosti, ali od njega koža više ne može disati i on smanjuje njezinu sposobnost regeneracije. Ovaj sloj je koži stran i on na kožnu barijeru nema dugotrajan učinak. Klice i bakterije se ispod
njega posebno dobro razmnožavaju – što može dovesti do iritacija i upala.

Mineralna ulja se skrivaju pod sljedećim imenima: mineralno ulje, vazelin, petrolatum, parafinski likvid, parafinski sublikvidum, cera mikrokristalni, mikrokristalni vosak, ozokerit, ceresin.

Pročitaj više


silikoni

Kao i kod mineralnih ulja, silikoni su sintetski proizvedeni polimeri koji se ekstrahiraju iz nafte. Njegove molekule toliko su velike da ne mogu prodrijeti kroz kožu: leže poput filma na koži i kosi i daju im privid mekoće i njegovanosti. Međutim, trajnom upotrebom silikoni se talože na koži i kosi i na taj ih način zatvaraju. Time se otežava razmjena hranjivih sastojaka, koža i kosa više ne
mogu pravilno disati i više nisu u stanju stvoriti vlastiti zaštitni sloj (lipidnu barijeru).

Silikoni se mogu prepoznati po završetku – cone ili -xane (npr.: Polysiloxane, Dimethicone, Methicone, Cyclomethicone).

Pročitaj više


parabeni

Parabeni su kemijski proizvedeni konzervansi koji osiguravaju duži vijek trajanja proizvoda. Talože se u tijelu i sumnja se da su, kao sastojak kozmetičkih
proizvoda, odgovorni za alergije, teške kronične bolesti poput dijabetesa, karcinome povezane s hormonima kao što su rak dojke, testisa ili prostate, neplodnost ili za početak preuranjenog puberteta. Parabeni su posebno opasni za trudnice, fetuse i malu djecu.

Parabene se lako prepoznaju po završetku -paraben (npr. methylparaben, ethylparaben, pentylparaben, benzylpa raben, phenylparaben, butylparaben, propylparaben, isopropylparaben, isobutylparaben).

Pročitaj više


PEG | surfaktant / emulgator

PEG (polietilen-glikoli) su kemijski molekularni spojevi topivi u vodi koji se proizvode na bazi nafte. Koriste se u mnogim proizvodima za njegu i djeluju kao površinski aktivne tvari ili emulgatori, odnosno vežu vodu za ulje i na taj način poboljšavaju konzistenciju proizvoda. Međutim, na koži emulgatori također za sebe vežu masti same kože, koje se ispiru s kože tijekom sljedećeg pranja (učinak ispiranja). Koža postaje sve više suha, gubi svoju prirodnu funkciju barijere i postaje propusnija za štetne tvari i toksine iz okoliša. Glavna tvar u polietilen-glikolima je etilen-oksid. Ova je tvar vrlo toksična, mutagena, teratogena i kancerogena.

PEG/derivati PEG-a se mogu prepoznati:

  • po kratici »PEG« u kombinaciji s određenim brojem (npr.: PEG-8, PEG-15, PEG-32),
  • po nastavku-eth u nazovu tvari (npr. sodium laureth sulfat).

Pročitaj više


sintetička bojila

Sintetička bojila u kozmetiku donose šarenilo boja. Ona se proizvode umjetno od naftnih derivata. Najveća skupina sintetičkih bojila su azo-bojila (katranska bojila). Pod određenim uvjetima, te se sintetske tvari mogu razložiti na svoje komponente, aromatične amine, koji mogu uzrokovati alergije, a u najgorem slučaju čak i rak.

Sintetična bojila mogu se prepoznati po kratici CI za Colour Index nakon koje slijedi peteroznamenkasti broj (npr. CI 19140, CI 18050, CI 14720, CI 16035).

Pročitaj više

BabyBirdy: dobro za ljude, životinje i okoliš.