0
×

Nema proizvoda u košarici

DOJENČKOVA PRVA KOPANJA
13 veljače, 2021

BEBINE PRVE KUPKE

Vjerujemo da prve kupke novim roditeljima mogu biti više stresne nego ugodne pa smo za vas pripremili mali vodič uz pomoć kojeg ćete se osjećati sigurnije prilikom kupanja vaše bebe.

Pripremite prostor

Soba u kojoj će se kupati vaša beba treba biti ugodne temperature te morate pripaziti da u njoj nema propuha. Unaprijed pripremite sve što će vam trebati nakon kupanja, tako da vam sve bude pri ruci kada vaš mališan izađe iz vode.

To uključuje pamučne ručnike, krpe, tetra pelene, ulje za njegu kože i odjeću.

Bebina koža je izrazito osjetljiva

Bebe imaju do 5 puta tanju kožu nego odrasle osobe pa je potrebno koristiti nježne sapune i proizvode koji neće nadražiti kožu.

Preporučujemo korištenje našeg nježnog BabySharky šampona, koji je posebno dizajniran za njegu osjetljive dječje kože. Imajte na umu da u prvoj godini djetetova života vrijeme kupanja ne smije trajati duže od 15 minuta.

Često govorimo samo o hidratantnim losionima koji nježno vlaže kožu i sprječavaju isušivanje, dok premalo pažnje posvećujemo uljima za njegu nježne i osjetljive dječje kože. Kada se nanose na kožu, ulja stvaraju poseban sloj koji dodatno štiti kožu, pomaže joj održavati vlagu, a istodobno je i njeguje te na taj način potiče njezinu regeneraciju.

Koliko se često beba treba kupati?

Novorođenče se ne mora kupati svaki dan jer prečesto kupanje može uzrokovati isušivanje kože vašeg mališana. Sve dok vaša beba ne bude okretnija, sasvim je dovoljno kupati ju tri puta tjedno.

Proces kupanja

Napunite kadu do pola i provjerite je li temperatura vode oko 37 stupnjeva.

Svucite dijete i pažljivo ga stavite u kadu, čvrsto ga držeći kako bi se osjećalo sigurnije. Zatim s vlažnom krpicom počnite nježno prati tijelo. Započnite od tjemena, nastavite niz vrat, ruke, pazuhe, trup, noge i na kraju niz stražnjicu. Posebno pazite na čišćenje nabora ispod vrata i pazuha.

Zatim započnite nježnim ispiranjem sapuna s tijela.

Nakon kupanja zamotajte bebu toplim pamučnim ručnikom i temeljito ju obrišite.

Sada ju možete još više razmaziti nježnom masažom s hranjivim uljem.

Naš BabyHippo će nahraniti kožu vašeg mališana i podariti joj ugodan osjećaj, bez popratnog masnog traga.