0
×

Nema proizvoda u košarici

ATOPIJSKI DERMATITIS PRI OTROCIH
19 siječnja, 2021

ATOPIJSKI DERMATITIS KOD DJECE

Kao i kod odraslih, atopijski dermatitis je čest i kod male djece. To su promjene na koži koje se očituju kao suha i nadražena koža koja svrbi.

Budući da može biti vrlo neugodan za mame, kao i za malu djecu, u nastavku smo pripremili nekoliko savjeta koji će vam pomoći u njezi oboljele kože.

Atopijski dermatitis je stanje kože koje karakteriziraju suha i osjetljiva koža te alergije.

Najčešće se javlja kada djeca dođu u kontakt s alergenima iz hrane ili drugim čimbenicima iz svoje okoline.

Međutim, njihova je koža također vrlo suha i nadražena jer teže zadržava vlagu, stoga se na njoj mogu pojaviti gruba područja koja svrbe i obično se samo pogoršaju češanjem.

Kako liječiti atopijski dermatitis?

Bebinu kožu uvijek održavajte vlažnom. Ovo je definitivno jedan od vrlo važnih koraka koje ćete poduzeti za ublažavanje iritacije kože. Obavezno nekoliko puta dnevno vlažite kožu svojeg mališana po potrebi.

Ovdje vam savjetujemo naš hidratantni losion za kožu BabyKoala koji se brzo i lijepo upija prilikom nanošenja, a istovremeno dobro vlaži kožu.

Izbjegavajte odjeću od sintetičkih materijala, a prilikom pranja koristite prirodne proizvode koji neće izazvati dodatnu iritaciju kože ispod odjeće.

Pazite da dijete ne kupate u prevrućoj vodi, jer ona može dodatno pomoći isušivanju kože.

Preporučujemo vam mlaku kupku, ali pripazite da zrak u sobi bude dovoljno topao da vašem mališanu ne bude hladno.

Ne koristite agresivne sapune za kupanje. Budite posebno oprezni da ne koristite kupke koje bi samo mogle izazvati dodatnu nadraženost.

Mame i njihova djeca su oduševljene našim BabySharky šamponom čija posebno dizajnirana formula nježno čisti i dodatno njeguje čak i najosjetljiviju dječju kožu.