0
×

Nema proizvoda u košarici

25 travnja, 2021

AH, TAJ ZAČEPLJENI NOS

Mališani često imaju problema sa začepljenim nosom pa smo za vas pripremili nekoliko savjeta koji mogu ublažiti nelagodu koja se javlja kod respiratornih problema.

Budući da začepljeni nos djetetu stvara nelagodu, važno je redovito ispirati nosnu sluznicu djeteta u to vrijeme, uklanjajući na taj način razne neželjene mikrobe i alergene koji mogu uzrokovati začepljenje.

Naravno, prvo pokušajte nježno očistiti nos rupčićem i pamučnom krpom, a zatim ga počnite ispirati. Za ispiranje nosića preporuča se upotreba fiziološke otopine. Prije čišćenja se obratite svom pedijatru i slijedite njegove upute. Također je bitno znati da ispiranje nosa maloj djeci nije bolno, već samo neugodno.

Ispiranjem uklonite suvišnu sluz iz nosa i omogućite optimalnu funkciju nosne sluznice.

Imunološki sustav svog djeteta možete podržati i na prirodan način dodavanjem nekoliko kapi esencijalnog ulja majčine dušice u ovlaživač zraka, što je izvrstan potez kada mu padne imunitet.

Ako nemate ovlaživač zraka, možete uliti kipuću vodu u veći lonac i u nju staviti nekoliko kapi eteričnog ulja. Esencijalno ulje će uz vruću paru ispariti u zrak.

Ovdje je potrebno biti svjestan da ovlaživač zraka ne smije biti smješten u neposrednoj blizini djeteta, već u sobi u kojoj se nalazi.

Imunološkom sustavu, a time i „curećem nosu“ možete jako dobro pomoći našim BabyPingu balzamom za lakše disanje.

BabyPingu je obogaćen s čak tri različite vrste ekstrakta timijana i ljekovitog plućnjaka, koji savršeno pomažu imunološkom sustavu vašeg mališana i pomažu u opuštanju dišnih putova.

Balzam umasirajte u bebina prsa otprilike 2 do 3 puta dnevno i primijetit ćete kako sve lakše i lakše diše.