0
×

Nema proizvoda u košarici

30 svibnja, 2021

5 SAVJETA ZA POMOĆ KOD GRČEVA

Mnogi roditelji se u prvih nekoliko mjeseci susreću s grčevima koji djetetu mogu biti prilično neugodni. Potrebno je biti svjestan da je to pojava koja je prilično česta, pogotovo kod dječaka, te da će se stanje s vremenom poboljšati.

U međuvremenu smo za vas pripremili savjete koji će vam pomoći da umirite vaše dijete i ublažite grčeve.

1. UMIRITE GA

Kada primijetite da vaše dijete počinje plakati i osjeća nelagodu zbog grčeva, pokušajte ga smiriti kako bi svi ostali koraci bili puno učinkovitiji.

Uzmite ga u naručje, zagrlite i tješite. Vaša toplina i zagrljaj pomoći će mu da se smiri, kao i načini koji općenito smiruju vašeg mališana – to može biti nježno ljuljanje, pjevanje, sisanje dude.

2. SLATKA VODA

Istraživanja su pokazala da mala količina zaslađene vode povoljno djeluje na ublažavanje grčeva kod vašeg mališana. Možete ju sami pripremiti kod kuće otapanjem žličice bijelog šećera u šalici kipuće vode. Samo pripazite da se zaslađena voda potpuno ohladi prije konzumacije.

Zatim pažljivo i polako ubrizgajte 2 ml u kut usta vašeg mališana. Ponavljajte to tri dana, dva puta dnevno. Ako se stanje za to vrijeme ne popravi, prestanite koristiti zaslađenu vodu.

3. ČAJ OD KAMILICE

Mnoge mame kažu da im je pijenje čaja od kamilice barem 1-2 sata prije dojenja znalo pomoći. Primijetile su da su djeca tada imala puno manje problema s grčevima.

Poznato je da kamilica djeluje umirujuće pa će blagotvorno utjecati i na vaše raspoloženje.

4. KAPI PROTIV GRČEVA

U ljekarnama možete kupiti razne biljne pripravke koji su namijenjeni smirivanju grčeva.

Posavjetujte se s pedijatrom i zajedno odaberite opciju koja je najprikladnija za vaše dijete.

5. MASAŽA TRBUŠČIĆA

Masaža je također jedna od tehnika koja je vrlo učinkovita u ublažavanju grčeva. Ona stimulira vjetrove i tako olakšava neugodnu napetost.

Prilikom masiranja pripazite da je soba uvijek primjereno topla kako mališanu tijekom masaže ne bi bilo hladno.

Dlanovima masirajte trbuh u smjeru kazaljke na satu jer djetetov probavni trakt ide u tom smjeru.

Započnite s desne strane, zatim lagano zaokružite preko pupka, a zatim nastavite prema dolje prema lijevoj strani.

Za masiranje trbuščića preporučujemo upotrebu našeg BabyHippo ulja koje će vašu masažu učiniti još ugodnijom, a ujedno će imati blagotvoran učinak na grčeve.

Select your currency
EUR Euro
HRK Hrvatska kuna